Raději snad ani nechci počítat před kolika dny, týdny vlastně i měsíci, jsem na blog přidala poslední recept. Mám pocit, že čas utíká pořád rychleji :D. Každopádně mám právě jarní prázdniny, a tak jsem se rozhodla dát blog zase trochu do pořádku.
Už dlouho jsem měla v plánu upéct brownies z červené řepy. Ráda k pečení využívám ovoce nebo zeleninu, protože z části může nahradit mouku a zároveň je pak dezert krásně vláčný. Chuť řepy v brownies není nijak výrazná. Takže pokud nejste zarytí odpůrci řepy, věřím, že vám bude chutnat. :)
Budete potřebovat:
300 g uvařené a oloupané červené řepy
75 g mandlové mouky
100 g 74 % čokolády
70 g kokosového oleje
3 vejce
4 lžíce třtinového cukru
Špetka perníkového koření (ráda používám od Sonnentoru)
1 lžička prášku do pečiva (bez lepku)
3 lžíce holandského kakaa
Špetka soli
Špetka nasekaného rozmarýnu
Kakaové boby na posypání
Postup:
Červenou řepu rozmixujte na pyré. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni a přidejte k ní i kokosový olej. Mezitím, co bude čokoláda chladnout, vyšlehejte vejce se třtinovým cukrem a ke konci šlehání přidejte kakao. Mandlovou moukou smíchejte s perníkovým kořením, práškem do pečiva, špetkou soli a nasekaným rozmarýnem a spolu se zchladlou rozpuštěnou čokoládou opatrně vmíchejte do vyšlehaných vajec. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a posypejte kakaovými boby. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 25 minut.
Pokud chcete opravdu extra čokoládové brownies, můžete ho po upečení potřít polevou ganache, kterou vytvoříte jednoduše tak, že zalijete čtverečky kvalitní čokolády stejným poměrem horké smetany a vytvoříte čokoládový krém. Brownies můžete podávat třeba i se zakysanou smetanou a ovocem.
Komentáře
Okomentovat