Konečně se naskytla příležitost znovu upéct krtkův dort, nafotit ho a nahrát recept na blog. Krtkův dort zbožňuju už odmalička a žádná moje dětská oslava se bez něj neobešla. Pak jsem na něj ale na nějaký čas úplně zapomněla a až když jsem dostala nápad na jeho veganskou verzi, jsem si zase uvědomila, jak vynikající dezert to je.
Zatím pokaždé když jsem ho pekla, sklidil úspěch i přesto, že je těsto ze špaldové mouky a krém z kokosového mléka. Dokud jsem to neřekla, nikdo to nepoznal. Budu moc ráda, když recept vyzkoušíte a snad vám zachutná stejně tak jako mně.
Budete potřebovat:
Na korpus:
240 g hladké špaldové mouky
2-3 lžičky prášku do pečiva
20 g kvalitního kakaa
6 lžic třtinového cukru
špetku soli
70 ml rostlinného oleje
300 ml rostlinného mléka
Na krém:
1 banán
1 plechovka kokosového mléka (pouze ztuhlou část - je třebat ho nechat ztuhnout, nejlépe přes noc, v lednici)
20 g hořké čokolády
2-3 banány
Postup:
Nejdříve si připravíme korpus. Mouku prosejeme a smícháme s ostatními suchými ingrediencemi. Poté přidáme mléko a olej a vyšleháme v těsto. Pečeme v dortové formě vystlané pečícím papírem na 180 stupňů přibližně 20 minut.
Po vychladnutí korpus vydlabeme, ale necháme si okraje, aby nám vevnitř dobře držel krém a banány. Vydlabaný korpus si ponecháme zvlášť v misce.
Na krém rozmixujeme kokosové mléko s banánem a nastrouhanou čokoládou. Dovnitř vydlabaného korpusu poklademe na půl rozkrojené banány a krémem je pokryjeme.
Bohužel nebyl moc dobrý :(
OdpovědětVymazat