Přeskočit na hlavní obsah

Proč právě Food is my life story?

Proč právě Food is my life story? Protože jídlo tvoří nedílnou součást mého života. Ano, všichni potřebujeme jíst, ale já to myslím trochu jinak. Miluju jídlo. V posledních letech hlavně to zdravé. Miluju jídlo natolik, že s ním mám spojené zážitky z cestování, ale i všedního života. Dobré jídlo mi pomáhá udržet si dobrou náladu a především mi dodává dostatečné množství energie, abych mohla zvládat všechny své aktivity. Už odmalička jsem mamce pomáhala v kuchyni a poměrně brzo jsem začala s vařením sama. Pamatuji si, že moje první jídlo byla "omáčka" z rajčatového protlaku s osmaženým párkem a špagetami. :D
Postupem času jsem se začala pouštět do složitějších receptů. Dělala jsem svíčkovou, knedlíky, takovou tu českou klasiku a taky jsem začala péct dorty. Na vaření mě bavilo překonávat sama sebe. Tak trochu jsem začala stavět dům od střechy, jak se říká. Pokoušela jsem se o samé specialitky, ale když se mě někdo jednou zeptal, jak dlouho se vaří vejce natvrdo, zůstala jsem na něho koukat. Abych byla úplně upřímná, ráda jsem slyšela chválu, že v tak nízkém věku zvládnu uvařit poměrně složitá jídla. Občas jsem byla sama překvapená, že se mi to nakonec povedlo. Moje vaření bylo velmi vtipné, naše kuchyně by mohla vyprávět.
No jenže časem jsem už většinu receptů vyzkoušela, a tak nezbývalo nic jiného, než se posunout někam dál. A proto jsem se začala věnovat zdravé stravě. To mi zůstalo až doteď, i když už to vypadá úplně jinak než na začátku. Už nějakou dobu pečlivě sleduji všechny známé foodblogerky na instagramu a jednou jsem se rozhodla, že bych mohla fotky svého jídla taky zveřejňovat. Momentálně mě nejvíc baví přetvářet jídla do rostlinné/veganské podoby. A to asi proto, že při tom člověk může být kreativní, což se mi líbí. Nejsem veganka ani vegetariánka, ale odmalička miluju ovoce a zeleninu, a proto tvoří základ mé stravy.
Na tomto blogu najdete recepty na většinu jídel, které sdílím na svém instagramu. Zpočátku jsem ani neměla v plánu zakládat si blog, protože přeci jenom sepsat článek/recept na blog je trošku složitější a bála jsem se, že bych časem zlenivěla a blog zanedbávala. Po čase jsem ale zjistila, že psaní komplikovanějších receptů na instagram je pro mě šílené. Nesčetněkrát se mi stalo, že jsem na klávesnici ťukla vedle a recept, který jsem sepisovala 30 minut se mi smazal. A to třeba dvakrát po sobě. To mě dokázalo vyburcovat k tomu založit si blog a mít tak recepty i lépe přehledné.
 Doufám, že se vám tu bude líbit, a že se dobré jídlo stane nepostradatelnou součástí také vašeho životního příběhu. 

A tady pro zasmání pár historických fotek..nemůžu se přestat smát! Ten "foodstyling"..Šmoulovo výraz mluví za vše!


Jeden z mých prvních dortů







Můj historicky první avochleba..



Komentáře

Author

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kokosová panna cotta s jahodami

Veganskou panna cottu jsem chtěla vyzkoušet už vážně dlouho! No a vzhledem k tomu, že jsem měla spoustu čerstvých domácích jahod a nechtělo se mi něco péct, přišla na řadu právě panna cotta. Ještě než vám ale představím celý recept, musím vám napsat příběh jahod, ze kterých jsem ji dělala. Babička totiž odjela na chalupu, a tak jsem kromě zalévání kytek dostala za úkol otrhat všechny jahody, co jí rostou na záhonku. No nezní to nijak složitě a zvládla jsem to celkem rychle, ale to bych to nebyla já, aby se něco nezvrtlo. Poté, co jsem sesbírala všechny jahody a dala je do krabičky, jsem rychle zamkla byt a pospíchala domů. Jako vždycky jsem měla kabelku a ještě další triliardu tašek, dvoje klíče v jedné ruce a v druhé ruce krabičku s jahodami. Takže když jsem přišla k autu, nenapadlo mě nic lepšího, než si jahody odložit na střechu, abych zvládla odemknout. No asi už je vám jasné, co následovalo! Na jahody jsem samozřejmě zapomněla, nastartovala jsem a v klidu odjela. Projela jsem

Bezlepkové zázvorky

Konečně mám zase trochu času! Poslední týdny byly opravdu nabité, a tak jsem blog a celkově vaření docela zanedbávala. Dělala jsem totiž autoškolu, do toho jsme měli spoustu věcí ve škole a navíc je období Vánoc, takže spoustu vánočních koncertů. Teď už jsem na tom o něco lépe. Tyhle zázvorky jsem sice pekla už o víkendu a recept přidávám až teď. Každopádně ale ještě pár dní (přesněji 11) do Vánoc zbývá, a tak máte ještě malinko času je vyzkoušet. A kdyby ne, tak není nikde dáno, že cukroví se smí jíst jen o Vánocích. :D Budeme potřebovat: 150 g pohankové mouky 50 g čirokové mouky 60 g kokosové ramy 3-4 lžíce medu (část můžete nahradit javorovým sirupem) 5 cm zázvoru 2 lžičky prášku do pečiva citronová kůra špetka skořice špetka kurkumy Postup: Mouky prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Poté přidáme ztuhlou ramu, med a nastrouhaný zázvor. Přidáme také koření (kurkumu a skořici) a nezapomeneme ani na nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme v těsto. Pokud by se

Veganský krtkův dort

Konečně se naskytla příležitost znovu upéct krtkův dort, nafotit ho a nahrát recept na blog. Krtkův dort zbožňuju už odmalička a žádná moje dětská oslava se bez něj neobešla. Pak jsem na něj ale na nějaký čas úplně zapomněla a až když jsem dostala nápad na jeho veganskou verzi, jsem si zase uvědomila, jak vynikající dezert to je. Zatím pokaždé když jsem ho pekla, sklidil úspěch i přesto, že je těsto ze špaldové mouky a krém z kokosového mléka. Dokud jsem to neřekla, nikdo to nepoznal. Budu moc ráda, když recept vyzkoušíte a snad vám zachutná stejně tak jako mně. Budete potřebovat: Na korpus: 240 g hladké špaldové mouky 2-3 lžičky prášku do pečiva 20 g kvalitního kakaa 6 lžic třtinového cukru špetku soli 70 ml rostlinného oleje 300 ml rostlinného mléka Na krém: 1 banán 1 plechovka kokosového mléka (pouze ztuhlou část - je třebat ho nechat ztuhnout, nejlépe přes noc, v lednici) 20 g hořké čokolády 2-3 banány Postup: Nejdříve si připravíme korpus. Mouku proseje