Proč právě Food is my life story? Protože jídlo tvoří nedílnou součást mého života. Ano, všichni potřebujeme jíst, ale já to myslím trochu jinak. Miluju jídlo. V posledních letech hlavně to zdravé. Miluju jídlo natolik, že s ním mám spojené zážitky z cestování, ale i všedního života. Dobré jídlo mi pomáhá udržet si dobrou náladu a především mi dodává dostatečné množství energie, abych mohla zvládat všechny své aktivity. Už odmalička jsem mamce pomáhala v kuchyni a poměrně brzo jsem začala s vařením sama. Pamatuji si, že moje první jídlo byla "omáčka" z rajčatového protlaku s osmaženým párkem a špagetami. :D
Postupem času jsem se začala pouštět do složitějších receptů. Dělala jsem svíčkovou, knedlíky, takovou tu českou klasiku a taky jsem začala péct dorty. Na vaření mě bavilo překonávat sama sebe. Tak trochu jsem začala stavět dům od střechy, jak se říká. Pokoušela jsem se o samé specialitky, ale když se mě někdo jednou zeptal, jak dlouho se vaří vejce natvrdo, zůstala jsem na něho koukat. Abych byla úplně upřímná, ráda jsem slyšela chválu, že v tak nízkém věku zvládnu uvařit poměrně složitá jídla. Občas jsem byla sama překvapená, že se mi to nakonec povedlo. Moje vaření bylo velmi vtipné, naše kuchyně by mohla vyprávět.
No jenže časem jsem už většinu receptů vyzkoušela, a tak nezbývalo nic jiného, než se posunout někam dál. A proto jsem se začala věnovat zdravé stravě. To mi zůstalo až doteď, i když už to vypadá úplně jinak než na začátku. Už nějakou dobu pečlivě sleduji všechny známé foodblogerky na instagramu a jednou jsem se rozhodla, že bych mohla fotky svého jídla taky zveřejňovat. Momentálně mě nejvíc baví přetvářet jídla do rostlinné/veganské podoby. A to asi proto, že při tom člověk může být kreativní, což se mi líbí. Nejsem veganka ani vegetariánka, ale odmalička miluju ovoce a zeleninu, a proto tvoří základ mé stravy.
Na tomto blogu najdete recepty na většinu jídel, které sdílím na svém instagramu. Zpočátku jsem ani neměla v plánu zakládat si blog, protože přeci jenom sepsat článek/recept na blog je trošku složitější a bála jsem se, že bych časem zlenivěla a blog zanedbávala. Po čase jsem ale zjistila, že psaní komplikovanějších receptů na instagram je pro mě šílené. Nesčetněkrát se mi stalo, že jsem na klávesnici ťukla vedle a recept, který jsem sepisovala 30 minut se mi smazal. A to třeba dvakrát po sobě. To mě dokázalo vyburcovat k tomu založit si blog a mít tak recepty i lépe přehledné.
Doufám, že se vám tu bude líbit, a že se dobré jídlo stane nepostradatelnou součástí také vašeho životního příběhu.
A tady pro zasmání pár historických fotek..nemůžu se přestat smát! Ten "foodstyling"..Šmoulovo výraz mluví za vše!
Postupem času jsem se začala pouštět do složitějších receptů. Dělala jsem svíčkovou, knedlíky, takovou tu českou klasiku a taky jsem začala péct dorty. Na vaření mě bavilo překonávat sama sebe. Tak trochu jsem začala stavět dům od střechy, jak se říká. Pokoušela jsem se o samé specialitky, ale když se mě někdo jednou zeptal, jak dlouho se vaří vejce natvrdo, zůstala jsem na něho koukat. Abych byla úplně upřímná, ráda jsem slyšela chválu, že v tak nízkém věku zvládnu uvařit poměrně složitá jídla. Občas jsem byla sama překvapená, že se mi to nakonec povedlo. Moje vaření bylo velmi vtipné, naše kuchyně by mohla vyprávět.
No jenže časem jsem už většinu receptů vyzkoušela, a tak nezbývalo nic jiného, než se posunout někam dál. A proto jsem se začala věnovat zdravé stravě. To mi zůstalo až doteď, i když už to vypadá úplně jinak než na začátku. Už nějakou dobu pečlivě sleduji všechny známé foodblogerky na instagramu a jednou jsem se rozhodla, že bych mohla fotky svého jídla taky zveřejňovat. Momentálně mě nejvíc baví přetvářet jídla do rostlinné/veganské podoby. A to asi proto, že při tom člověk může být kreativní, což se mi líbí. Nejsem veganka ani vegetariánka, ale odmalička miluju ovoce a zeleninu, a proto tvoří základ mé stravy.
Na tomto blogu najdete recepty na většinu jídel, které sdílím na svém instagramu. Zpočátku jsem ani neměla v plánu zakládat si blog, protože přeci jenom sepsat článek/recept na blog je trošku složitější a bála jsem se, že bych časem zlenivěla a blog zanedbávala. Po čase jsem ale zjistila, že psaní komplikovanějších receptů na instagram je pro mě šílené. Nesčetněkrát se mi stalo, že jsem na klávesnici ťukla vedle a recept, který jsem sepisovala 30 minut se mi smazal. A to třeba dvakrát po sobě. To mě dokázalo vyburcovat k tomu založit si blog a mít tak recepty i lépe přehledné.
Doufám, že se vám tu bude líbit, a že se dobré jídlo stane nepostradatelnou součástí také vašeho životního příběhu.
A tady pro zasmání pár historických fotek..nemůžu se přestat smát! Ten "foodstyling"..Šmoulovo výraz mluví za vše!
Jeden z mých prvních dortů
Můj historicky první avochleba..
Komentáře
Okomentovat