Jednou za čas si k snídani ráda udělám francouzské toasty. Po různých kaších a lívancích je to fajn změna. Toasty se dají udělat i ve veganské verzi a to pouze nahrazením vajíčka za banán. Já se ale musím přiznat, že ta vajíčková varianta u mě vede. Dnes jsem trochu zaimprovizovala, jelikož už jsme neměli skořici a bez ní by to prostě nebylo ono. A tak jsem použila perníkové koření a musím říct, že to nakonec bylo vážně dobré. Taková vánoční verze :D.
Na 1 porci budete potřebovat:
3 toasty (celozrnné)
1 šťastné vejce
2 lžíce (rostlinného) mléka
1/3 lžičky skořice
1 lžičku třtinového cukru
rostlinný olej
něco na ozdobení: ovoce (banán, lesní plody, jablko, ...), javorový sirup, kokos, ořechy,...
Postup:
Vajíčko rozklepneme do hlubokého talíře. Přidáme mléko, cukr a skořici a prošleháme. Poté toasty ve směsi obalíme a opékáme na pánvi, kterou pomocí kuchyňské papírové utěrky vytřeme olejem.
Poté už jen dozdobíme. Já většinou používám nastrouhané jablko se skořicí, ořechy a javorovým sirupem nebo toasty přeliji rozvařeným lesním ovocem.
Komentáře
Okomentovat