Dýňové pyré je skvělý základ pro různé recepty. Můžete ho použít do těsta, dýňové polévky nebo třeba do dýňového koláče. Skvělé na něm je také to, že v mrazáku vám vydrží třeba i dva tři měsíce. Pokud máte doma zásobu dýní, je to fajn způsob, jak to množství zredukovat.
Budeme potřebovat:
1 dýni (použila jsem hokkaido o váze 1,3 kg)
Postup:
Dýni překrojíme na půl a vydlabeme semínka. Já se tedy musím přiznat, že se vždy u krájení dýně zapotím, chce to mít ostrý nůž. :D Poté na plech rozložíme pečící papír a dýni na něj položíme slupkou nahoru. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 60 minut. Že je hotová poznáme tak, když do ní jde lehce píchnout vidličkou.
Pak dýni vydlabeme (oddělíme od slupky) a rozmixujeme na jemné pyré. Z tohoto množství mi pyré vyšlo na dvě sklenice.
Komentáře
Okomentovat