Po menší pauzičce je tu nový recept! Poslední měsíc to byla s recepty nějaká krize. Né, že bych nevařila, to nehrozí, ale nějak se mi do toho psaní, focení a odměřování nechtělo. Včera mě ale zase chytla ta správná nálada a vznikla tahle dýňová kaše. Máme doma několik dýní, a protože jsem nevěděla, co si dám k snídani, řekla jsem si, že musím alespoň část spotřebovat. Musím říct, že výsledná chuť mého experimentování mě mile překvapila, a tak jsem se rozhodla, že se s vámi hned podělím o recept.
Na 1 porci budete potřebovat:
50 g dýně hokkaido
50 g jemně mletých ovesných vloček
snítka rozmarýnu
1 lžíce javorového sirupu
1 lžička kokosového oleje
1/2 lžičky skořice
špetka soli
150 ml mléka
50 ml vody
na ozdobení:
banán
fík
kokosové chipsy
hroznové víno
Postup:
Nejprve nastrouhejte dýni. V hrnci rozehřejte kokosový olej a poté přidejte dýni. Tu zasypte skořicí, zalijte lžící javorového sirupu a přidejte snítku rozmarýnu. Nechte lehce zkaramelizovat a přidejte ovesné vločky. Směs zamíchejte a zalijte mlékem a vodou. Míchejte do zhoustnutí. Na závěr dochuťte špetkou soli. Kaši podávejte s čerstvými fíky, banánem a dalším ovocem.
Komentáře
Okomentovat