Miluju italské cannelloni, a tak jsem se rozhodla vytvořit o něco zdravější variantu. Namísto těstovin jsem použila plátky lilku a i tak je to moc dobré jídlo. Příprava nezabere příliš času a dají se jíst i studené, takže jsou vhodné jako oběd do krabičky. Je to sice možná trochu letní jídlo, ale věřím, že i v tomto chladném počasí vám budou chutnat.
Na 2 porce budete potřebovat:
2 středně velké lilky
250 g ricotty
300 g mraženého listového špenátu
1 malá cibulka
olivový olej
1 žloutek
1/3 lžičky soli
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
1/4 lžičky sušeného česneku
snítka rozmarýnu
mletý pepř
1 plechovka krájených rajčat
2 stroužky česneku
1 snítka rozmarýnu
parmazán
Postup:
Lilky podélně nakrájíme na tenké plátky tak, aby šly po opečení dobře rolovat. Lehce je osolíme a kuchyňskou utěrkou z nich vysušíme přebytečnou vodu. Grilovací pánev potřeme olivovým olejem a opečeme na ní plátky lilku, na které poklademe snítku rozmarýnu, která dodá příjemnou vůni. Ogrilované lilky odložíme na talíř a pustíme se do přípravy náplně. Na pánvi osmahneme najemno nakrájenou cibulku a poté přidáme špenát, který dochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem. Zchladlý špenát rozmícháme s ricottou, žloutkem a muškátovým oříškem. Směs dáme na chvíli do lednice.
Nyní si připravíme rajčatovou omáčku. Na olivovém oleji krátce osmahneme plátky česneku a rozmarýn a poté přidáme krájená rajčata. Česneku stačí opravdu chvilinka, jinak zhořkně. Dochutíme solí a pepřem.
Plátky lilku naplníme směsí. Na jeden plátek dáme přibližně jednu polévkovou lžíci směsi a zarolujeme. Hotové závitky skládáme do zapékací nádoby vymazané olivovým olejem. Zalijeme rajčatovou omáčkou, posypeme parmazánem a pečeme na 180 stupňů přibližně 20 minut.
Komentáře
Okomentovat