Nějakým nedopatřením se stalo, že se nám doma sešlo hned dvanáct avokád. Né že bych si nějak stěžovala, mít doma tolik avokád je pro mě sen, ale bylo potřeba vymyslet s nimi nějaké recepty. A tak jsem si vzpomněla na avokádové brownies, které jsem dělala naposledy někdy před rokem. No a recept na něj rozhodně nesmí chybět na mém blogu.
Avokáda jsem použila dvě, protože ty, co jsem měla doma, byly opravdu malinké, ale jinak stačí jedno. Ovesnou mouku připravuji úplně jednoduše a to tak, že ovesné vločky rozmixuji tyčovým mixérem. Jako ozvláštnění přidávám do těsta nasekaný rozmarýn, který brownies dodává příjemnou vůni i chuť. Tak to jsou snad všechny mé tipy a připomínky a jdeme na samotný recept.
Budeme potřebovat:
1 avokádo
(jak už jsem zmiňovala, použila jsem dvě malé a dohromady vážily kolem 180 g)
3/4 hrnku špaldové mouky
1/4 hrnku ovesné mouky
1/3 hrnku kakaa holandského typu
5 lžic třtinového cukru
1 prášek do pečiva (používám od Alnatury)
Špetka soli
100 g kvalitní čokolády (použila jsem 60%)
2 lžíce řepkového oleje
1 hrnek (rostlinného) mléka
Snítka rozmarýnu
Hrst kakaových bobů
Postup:
Obě mouky smícháme v míse a přidáme také kakao, kypřicí prášek, špetku soli a cukr.
Ve vodní lázni rozpustíme 80 g čokolády spolu s řepkovým olejem. Avokádo zbavíme slupky a rozmixujeme. Postupně k němu přidáváme lehce zchladlou čokoládu s olejem. Poté postupně přiléváme i mléko. Nakonec začneme přimíchávat sypkou část. Do vyšlehaného těsta přidáme zbytek čokolády, kterou nasekáme na menší kousky. Můžete přidat také nasekaný rozmarýn, který těsto krásně provoní. Hotové těsto vlijeme na menší plech vyložený pečicím papírem. Navrch nasypeme nadrcené kakaové boby. Brownies pečeme na 200 stupňů přibližně půl hodiny. Je dobré ho v průběhu pečení hlídat, někdy nevypadá, ale je už pečené.
Hotové brownies podáváme nejlépe s lesním ovocem.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat