Přeskočit na hlavní obsah

Extra kakaové muffiny


Minulý příspěvek byl recept na palačinky, které měly být původně lívanci. No jako měla jsem z toho tak trochu Vánoce, ale zase o tolik jsem se nesekla. Ale teď? Teď z toho těsta na lívance pro změnu vznikly muffiny. :D Já to nechápu! Já nevím, co dělám špatně, ale asi už se příště budu muset při výrobě lívanců držet nějakého osvědčeného receptu, jinak nevím, co by z toho ještě mohlo vzniknout. :D Každopádně mám štěstí, že ikdyž se z toho těsta nikdy nepovedou lívance, vznikne z toho něco jiného. A ty muffiny nakonec byly docela fajn, a tak jsem se rozhodla na ně sepsat recept.

Na cca 9 muffinů budete potřebovat:

100 g pohankové mouky
20 g strouhaného kokosu
25 g holandského kakaa
4 lžíce třtinového cukru
2 lžičky prášku do pečiva (používám bezlepkový)
150 ml rostlinného mléka
2 vejce

marmeládu (malinovou, z lesních plodů,...)

Postup: 

Mouku prosejeme přes síto. Přidáme kypřicí prášek, kakao, cukr a kokos. Vše promícháme. Poté přidáme mléko a vejce. Vyšleháme v těsto. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Těsto nalijeme do formy. Já používám i papírové košíčky. Mám silikonovou formu a nemůžu si pomoct, ale když papírové košíčky nepoužiju, cítím pak z upečených muffinů ten silikonový materiál.
Naplněné formičky dáme do trouby na přibližně 20-30 minut. (Já jsem v tomhle tak trochu lempl a peču vše na horkovzduch, což je o něco rychlejší.)

Malý tip na závěr! 

Muffiny jsou fajn i tak, samy o sobě, ale když je proříznete a namažete malinovou marmeládou, dostanou úplně jiný rozměr.

Dorou chuť!










Komentáře

Author

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kokosová panna cotta s jahodami

Veganskou panna cottu jsem chtěla vyzkoušet už vážně dlouho! No a vzhledem k tomu, že jsem měla spoustu čerstvých domácích jahod a nechtělo se mi něco péct, přišla na řadu právě panna cotta. Ještě než vám ale představím celý recept, musím vám napsat příběh jahod, ze kterých jsem ji dělala. Babička totiž odjela na chalupu, a tak jsem kromě zalévání kytek dostala za úkol otrhat všechny jahody, co jí rostou na záhonku. No nezní to nijak složitě a zvládla jsem to celkem rychle, ale to bych to nebyla já, aby se něco nezvrtlo. Poté, co jsem sesbírala všechny jahody a dala je do krabičky, jsem rychle zamkla byt a pospíchala domů. Jako vždycky jsem měla kabelku a ještě další triliardu tašek, dvoje klíče v jedné ruce a v druhé ruce krabičku s jahodami. Takže když jsem přišla k autu, nenapadlo mě nic lepšího, než si jahody odložit na střechu, abych zvládla odemknout. No asi už je vám jasné, co následovalo! Na jahody jsem samozřejmě zapomněla, nastartovala jsem a v klidu odjela. Projela jsem...

Veganský krtkův dort

Konečně se naskytla příležitost znovu upéct krtkův dort, nafotit ho a nahrát recept na blog. Krtkův dort zbožňuju už odmalička a žádná moje dětská oslava se bez něj neobešla. Pak jsem na něj ale na nějaký čas úplně zapomněla a až když jsem dostala nápad na jeho veganskou verzi, jsem si zase uvědomila, jak vynikající dezert to je. Zatím pokaždé když jsem ho pekla, sklidil úspěch i přesto, že je těsto ze špaldové mouky a krém z kokosového mléka. Dokud jsem to neřekla, nikdo to nepoznal. Budu moc ráda, když recept vyzkoušíte a snad vám zachutná stejně tak jako mně. Budete potřebovat: Na korpus: 240 g hladké špaldové mouky 2-3 lžičky prášku do pečiva 20 g kvalitního kakaa 6 lžic třtinového cukru špetku soli 70 ml rostlinného oleje 300 ml rostlinného mléka Na krém: 1 banán 1 plechovka kokosového mléka (pouze ztuhlou část - je třebat ho nechat ztuhnout, nejlépe přes noc, v lednici) 20 g hořké čokolády 2-3 banány Postup: Nejdříve si připravíme korpus. Mouku proseje...

Jablečný štrúdl ze špaldové mouky

Jablečný štrúdl je taková klasika. Je to třeba něco jako svíčková. Každá hospodyňka má svůj "vymazlený" recept. Někdo přidává rozinky, někdo kokos, někdo těsto posypává strouhankou a jiný si zase nedokáže představit štrúdl bez pořádné dávky ořechů. Já mám na tom tu rozmanitost ráda. I já už jsem totiž našla ten Svůj recept. A to bych to nebyla já, aby se nejednalo o nějakou zdravější verzi. Na pečení úplně nejraději používám špaldovou mouku. Ze všech, co jsem zatím vyzkoušela, se mi s ní pracuje nejlépe. A náplň? Tak tu jsem taky trošku pozměnila. Často se mi stávalo, že byl na mě štrúdl málo vláčný. Jablka se mi vždycky vysušila a zkrátka to nebylo ono. Pak mě ale napadlo jablka rozvařit s pudinkem, jako jsem to dělala na jablečný koláč, který jsem pekla v dětství. No a povedlo se! Po několika nevydařených pokusech konečně vzniklo něco, s čím jsem spokojená. Doufám, že pokud recept vyzkoušíte, bude vám chutnat stejně jako mně. Budete potřebovat: Na těsto: ...