Jednou jsem si chtěla udělat fazolový burger. Použila jsem na něj ale fazole z plechovky, a tak konzistence byla taková, že nešel tepelně upravit. Byl pořád stejný i po patnácti minutách na grilovací pánvi. Déle jsem to už nevydržela a "burger" jsem si natřela nožem na bagetu. No a přesně takhle vznikla tato pomazánka. Úplnou náhodou, jako snad všechny moje recepty.
Budeme potřebovat:
1 plechovku červených fazolí ve sladkokyselém nálevu
1 lžíci sweet chilli omáčky
1/2 lžičky mletého sušeného koriandru
1/2 lžičky garam masaly
1/3 lžičky soli
špetka mletého sušeného zázvoru
Na ozdobení:
petržel
lilek, cuketu,...
Postup:
Fazole propláchneme přes síto studenou vodou. Dáme je do mixéru a přidáme veškeré koření, chilli omáčku a rozmixujeme. Pomazánku podávám na krajíci chleba a navrch ráda přidávám plátek grilované zeleniny, nejčastěji lilek nebo cuketu.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat