Domácí granole jsem dlouho odolávala. Vlastně jsem byla tak trošku líná se do její přípravy pustit. Říkala jsem si, že s tím bude určitě spoustu práce a nádobí, a že ji třeba ani všechnu nestihnu sníst.
V létě jsme s kamarádkou po krásné večerní procházce Brnem přišly na naše airbnb a hostitelka měla právě upečenou domácí granolu. Vůně se linula celým bytem a mně bylo jasné, že hned jak přijedu domů, budu si ji muset upéct taky. :) A je opravdu škoda, že jsem na její kouzlo nepřišla dřív. Je hotová během chvilky a ta chuť a vůně je prostě dokonalá! Já si tentokrát udělala takovou podzimní variantu, přidala jsem spoustu koření a ořechů ze zahrady.
Budete potřebovat:
150 g jemně mletých ovesných vloček
1 lžičku skořice
1/2 lžičky mletého sušeného zázvoru
3 hřebíčky
špetku muškátového oříšku
50 g lískových oříšků
50 g mandlí
30 g vlašských ořechů
25 g kokosových chipsů/ lupínků
1 velká lžíce kokosového oleje
1 lžíce raw kakaa
1 lžíce javorového sirupu
1 lžička přírodního vanilkového extraktu
Postup:
V hmoždíři jsem nejprve smíchala všechno koření, které jsem poté přidala do větší mísy k ostatním sypkým ingrediencím. Kokosový olej jsem rozehřála, smíchala spolu s javorovým sirupem a vanilkovým extraktem a promíchala se sypkou směsí. Granolu jsem rozprostřela na pečicí papír a pekla ve vyhřáté troubě na 160 stupňů přibližně 20 minut. V průběhu pečení jsem granolu párkrát promíchala, aby byla dobře propečená. Poté jsem ji přesypala do uzavíratelné nádoby, kde vydrží klidně i 3 týdny.
Komentáře
Okomentovat