Cizrna na paprice. Tohle jídlo jsem chtěla vyzkoušet už hrozně dlouho. Všichni ho vychvalovali, a tak mě zajímalo, jak moc podobné to bude kuřeti na paprice. S tím vychvalováním to tedy rozhodně nepřehnali, protože je to prostě boží. Tak dlouho už jsem si nepochutnala. A odpověď na otázku, jestli se to dá srovnat s klasickým kuřetem na paprice, tak rozhodně dá. A možná je to i trochu lepší, minimálně z etických důvodů.
Na 2 (spíše menší) porce budete potřebovat:
100 g cizrny
1 menší cibuli
1,5 lžičky sladké mleté papriky
slunečnicový olej
sojovou (či jinou) smetanu - cca 3 lžičky
špetku majoránky
sůl, pepř
jako přílohu můžete zvolit pečivo, těstoviny nebo rýži, se kterou jsem to podávala já.
Postup:
Pokud doma nemáte cizrnu v plechovce, je potřeba si přípravu tohoto jídla naplánovat den předem, aby cizrna stihla nabobtnat. Já si cizrnu odvážila a zalila jsem ji vodou. Takto jsem ji nechala přes noc.
Další den jsem takhle připravenou cizrnu vařila asi 45 minut. Až budete cizrnu slévat, nevylévejte cizrnový vývar, ale schovejte si ho do hrníčku.
Cibuli jsem nakrájela na tenká půlkolečka a osmahla ji na slunečnicovém oleji. Poté jsem cibuli zasypala mletou paprikou a po chvilince (pozor, aby vám paprika nezhořkla) jsem ji zalila hrníčkem vývaru z cizrny a přisypala přibližně polovinu uvařené cizrny. Druhou část jsem rozmixovala s cca půl hrníčkem vývaru (bohužel už mi nezbyl z cizrny, takže se zeleninovým) najemno, abych s tím mohla omáčku zahustit. Vývaru dejte do mixéru raději méně, abyste to měli dostatečně husté. Přilít můžete vždycky. Rozmixovanou cizrnu jsem přidala do hrnce. Pak už jsem jen dochutila špetkou majoránky, solí, pepřem a přidala jsem asi 3 lžičky sojové smetany (pokud použijete klasickou, dejte určitě víc). Tak snad si pochutnáte stejně jako já. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat