Na 3-4 porce budete potřebovat:
220 g hub
1 cibuli
seitan speciál (cca 150 g)
1,5 lžičky sladké mleté papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
1/2 lžičky soli
300 ml zeleninového vývaru
100 ml passaty
lžíci sojové omáčky
špetku chilli
1/3 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky majoránky
1/4 lžičky sušeného česneku
čerstvý mletý pepř
Postup:
Nejprve si očistíme houby a nakrájíme je na drobnější kousky. Dále si na jemno nakrájíme cibuli a seitan na stejně velké kousky, jako kdybyste používali maso.
Rozpálíme si olej na pánvi a krátce na něm osmahneme cibulku. Poté přidáme houby a přibližně 3 minutky smažíme, dokud houby nezmenší svůj objem. Poté přidáme nakrájený seitan a zasypeme mletou paprikou, kmínem a solí. Vzápětí podlijeme zeleninovým vývarem. Po chvilce přidáme passatu a při pomalém vaření guláš postupně dochucujeme. Přidáme sojovou omáčku, chilli, uzenou papriku, majoránku, sušený česnek a pepř. Guláš takto vaříme přibližně 15 minut, dokud nemá ideální konzistenci.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat