Matchu mám v oblibě čím dál více. Miluju matcha latté a hlavně matcha lívanečky. Ta zelená barva mě neskutečně baví. Dávám si je proto celkem často. Většinou je doplním lesním ovocem, banánem, javorovým sirupem a nějakým ořechovým máslem. Dnes jsem zrovna použila kešu máslo. Pokud chcete snídani, která vás postaví na nohy a zasytí na celé dopoledne, matcha lívance jsou zkrátka nejlepší volbou. :)
Na 2-3 porce budete potřebovat:
1 hrnek špaldové hladké mouky
3 lžičky třtinového cukru
1/2 lžičky kypřícího prášku
3 g matcha prášku
špetku himalájské soli
1 hrnek rostlinného mléka (použila jsem mandlové)
1 lžičku octa
Postup:
Suché ingredience promícháme, přilijeme mléko a poté lžičku octa. Celou směs vyšleháme v těsto. Lívanečky opékám na pánvi, na kterou kuchyňskou utěrkou nanesu slabou vrstvu řepkového oleje. Hotové lívanečky dozdobím ovocem, ořechovým máslem a sirupem a je hotovo! :)
Komentáře
Okomentovat