Na svačiny si ráda peču muffinky. Dobře se přenášejí, takže když je ve škole vytáhnete z kabelky, mají většinou stejný tvar, jako když jste je do ní dávali. :D
Včera jsem tak přemýšlela, jaké si upeču, aby byly vláčné. Nakonec jsem v lednici objevila mrkev, a tak byla volba jasná.
Množství je spíše menší, takže neuděláte chybu, pokud dávku zdvojnásobíte. Já si peču většinou jen pro svojí potřebu, takže mi to takhle stačí.
Na 9 menších muffinků:
1 mrkev (80 g)
100 g špaldové hladké mouky
1/3 bezfosfátového prášku do pečiva
špetka soli
4 lžíce třtinového cukru
lžička skořice
80 ml řepkového oleje
150 ml rostlinného mléka (kešu)
kešu máslo
vlašské ořechy
Všechny sypké ingredience promícháme dohromady. Poté přidáme olej a mléko, smícháme a nakonec do směsi přidáme nastrouhanou mrkev. Do těsta se skvěle hodí vlašské ořechy, ty v tuhle fázi můžete přidat. Já je bohužel zrovna neměla doma.
Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a těsto do nich rozdělíme. Pečeme v troubě na horkovzduch cca 20-25 minut na 180 stupňů.
Po vychladnutí jsem muffinky potřela kešu máslem a bylo hotovo! :)
Komentáře
Okomentovat