Mám moc ráda různá burrita, quesadilly, tortilly a tak dále. Rozhodla jsem se tedy, že si něco takového udělám i doma. Nakonec z toho vznikla tato fazolová quesadilla, kterou snědl i brácha a to je co říct. Sice prý s masem by byla lepší, ale pro mě je velký úspěch už to, že mi ji nehodil na hlavu. :D.
Budeme potřebovat:
Celozrnné tortilly (4-5 ks)
1 šálek (na espresso) rýže
1 plechovka červených fazolí
1 rajče
1 šálek (na espresso) passaty
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1/2 lžičky koření garam masala
pepř, sůl
chilli
1 avokádo
3 lžičky citronové šťávy
1/5 lžičky soli
hrst koriandru
veganský sýr
Postup:
Nejdříve ze všeho je třeba uvařit rýži. Poté na rozehřáté pánvi osmahneme na oleji najemno nakrájenou cibulku a česnek. Po chvilce přidáme nakrájené rajče a poté i scezené fazole. Nakonec zalijeme passatou, dochutíme solí, pepřem, garam masalou a přidáme uvařenou rýži. Můžete přidat i trochu chilli.
Avokádo rozmačkáme vidličkou, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Poté budeme potřebovat grilovací pánev. Na tu položíme tortillu, kterou z poloviny pokryjeme fazolovo-rýžovou směsí, zasypeme sýrem, na to poklademe trochu avokáda a nakonec posypeme pár lístky koriandru. Přeložíme druhou částí a opékáme.
Komentáře
Okomentovat