Podzim už opravdu klepe na dveře a to si žádá zařadit na jídelníček mé nejoblíbenější podzimní jídlo. Pečenou zeleninu. Mohla bych ji, ještě s dýňovou polévkou, jíst pořád. Dnes byla navíc s domácí tofunézou a bylo to tak moc dobrý, až mi bylo vážně líto, že jsem to snědla tak rychle. :D
Budete potřebovat:
5 menších brambor
1/2 menší dýně
1 menší cuketu
1 mrkev
3 stroužky česneku
Pár lístků šalvěje
Snítku rozmarýnu
Drcený kmín
Olivový olej
Řepkový olej
Sůl, pepř
Na tofunézu:
200 g tofu natural
2 lžíce oleje
1 hrnek vody
lák z okurek
citronovou šťávu
1 lžíci hořčice
Špetku soli
Postup:
Brambory jsem nakrájela na cca centimetrové plátky a ponechala je i se slupkou. Aby se veškeré bylinky a koření dostalo na každý plátek, promíchávám zeleninu v uzavíratelné misce. Brambory jsem tedy dala do misky, přidala jsem lžičku drceného kmínu, sůl, pepř a řepkový olej, uzavřela jsem krabičku víkem a pořádně protřepala. Brambory jsem vyskládala na plech vyložený alobalem. Můžete použít i pečicí papír, ale mně to pečené na alobalu chutná trochu víc. Poté jsem do misky dala na kostky nakrájenou dýni, posypala jí nasekanou šalvějí, solí, pepřem a olivovým olejem a opět pořádně protřepala. Dýni jsem vyskládala na plech. Poté přišla na řadu mrkev a cuketa. Nakrájela jsem je na kolečka a přidala k nim olivový olej sůl, pepř a rozmarýn. Opět jsem je protřepala v misce a přidala na plech. Nakonec jsem vzala 3 stroužky česneku, které jsem i se slupkou rozmáčkla čepelí nože a přidala k zelenině. Zeleninu jsem pekla na nejvyšší stupeň na horkovzduch cca 25 minut.
Na tofunézu jsem rozmixovala tofu, sůl, olej, vodu a citron. šťávu. Poté jsem přilévala lák z okurek, dokud jsem nebyla spokojená s chutí a konzistencí.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat