Nashromáždilo se mi v lednici spoustu zeleniny, a tak nastal pravý čas udělat si nějaký salát. V poslední době jsem si oblíbila přidávat do zálivky trochu hořčice. Samotnou ji vůbec nemám ráda, ale i to malé množství dodá salátu skvělou chuť. Ráda také přidávám do salátů různé luštěniny. Je pak o něco sytější a také bohatší na bílkoviny. Dnes jsem použila cizrnu. Tento salát se hodí třeba na svačinu nebo jako lehčí večeře. Já jsem si tu kombinaci zamilovala. Nejdříve mě ani nenapadlo psát recept na salát, pak jsem si ale řekla, že někdy se hodí inspirace i na takhle jednoduché jídlo. :)
Budeme potřebovat:
salát little gem
rajče
pár ředkviček
1 jarní cibulku
1/4 čerstvého fenyklu
kousek okurky
hrst cizrny
1 celozrnný toust
pár lístků bazalky
na zálivku:
2 lžíce olivového oleje
1 lžičku hořčice
3 lžičky citron. šťávy
2 lžičky javorového sirupu
sůl, pepř
Všechnu zeleninu jsem nakrájela. Celozrnný toust jsem dala opéct pořádně do křupava. Poté jsem ho nakrájela na kostičky a přidala k zelenině. Pak jsem do salátu přidala cizrnu a nakonec jsem smíchala všechny ingredience na zálivku a nalila ji na salát. Dozdobila jsem bazalkou a bylo hotovo. Pokud máte rádi slunečnicová semínka můžete jimi salát také posypat. Já ráda přidávám ty solené.
Dobrou chuť! :)
Komentáře
Okomentovat